Bio:


Girls, girls, girls!

Met nieuwe single In Over My Head onder de arm is BLUAI terug met nieuwe muziek. Amper een jaar na hun eerste EP Junkyard kondigt de band hun debuutalbum aan voor het voorjaar van 2024, op het Belgische indie label Unday Records. Hun muziek zweeft tussen zachte indiepop, indiefolk en edgy 90s gitaren, gedrenkt in de hoopvolle melancholie van gebroken harten, road trips, break-ups en casual crushes.

In Over My Head beschrijft het gevoel van jezelf te verliezen in je eigen gedachten. Het eindeloos piekeren in bed uit angst voor wat de volgende dag brengt.

Met een gloednieuwe livebezetting, heel wat kilometers op de teller en begeleiding van producer Willem Ardui (blackwave.) zet het trio haar veroveringstocht verder na het scoren van een hattrick in 2022. In dat jaar wonnen ze zowel Humo's Rock Rally, Sound Track én De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, de drie grootste muziekwedstrijden van België. Sindsdien gaat het hard voor BLUAI, ze haalden zelfs een billboard op Times Square als ambassadeurs voor Spotify's Equal-campagne voor meer vrouwen in de muziek.

BLUAI begon als het intieme slaapkamerproject van Catherine Smet (zang, gitaar) maar groeide snel uit tot een volwaardige band. Ondanks hun verschillende achtergronden en stijlen was er meteen een klik, op en naast het podium. De meisjes razen door het Belgische muzieklandschap terwijl ze elkaar blijven uitdagen om te experimenteren. 

 

Laatst op Blues Peer:


2024

Onze partners

powered by