GA-20 is duidelijk iets groots op het spoor. Het is een beweging, een nieuwe traditionele bluesrevival. Het dynamische, throwback blues trio zijn discipelen van de plaats waar traditionele blues, country en rock 'n' roll elkaar kruisen. “We maken platen waar we zelf naar zouden willen luisteren,” zegt gitarist Matt Stubbs. “Het is onze kijk op de song-based traditionele elektrische blues waar we van houden.”
Stubbs en drummer Tim Carman hebben sinds hun oprichting in 2018 een voortrekkersrol gespeeld in deze traditionele bluesrevival. Het is geen wonder dat ze naar de top van de Billboard Blues Charts zijn geschoten.
In de herfst van 2024 kwam zanger-gitarist Cody Nilsen bij de band!
GA-20 heeft zich voor hun old-school sound laten inspireren door de muziek van artiesten als Otis Rush, J.B. Lenoir, Howlin' Wolf, Junior Wells, Hound Dog Taylor, Lloyd Price, Johnny “Guitar” Watson en vele anderen. Optredend met wat aanvoelt als roekeloze overgave, brengt GA-20 een tijdloze directheid in elk nummer dat ze spelen met een geluid dat blijft groeien en evolueren. De Boston Herald noemt ze “een magisch bluestrio”.
Matt Stubbs is een 14-jarige veteraan van de tourende band van legendarische bluesmeester Charlie Musselwhite en heeft opgetreden met onder andere James Cotton en John Hammond. Hun liefde voor traditionele elektrische blues, R&B en rock 'n' roll bracht GA-20 hen ertoe om hun moderne visie op deze levensveranderende muziek te schrijven, uit te voeren en uiteindelijk op te nemen.
GA-20 kreeg al snel een grote aanhang en de band tekende al snel bij het veelgeprezen soul/R&B-label Colemine Records, waar ze in 2019 hun debuutalbum Lonely Soul uitbrachten, met veel lovende kritieken en bijval van het publiek. Het album - met als gasten Charlie Musselwhite en Luther Dickinson - ging in première op de #2 positie in de Billboard Blues Chart. Hun EP Live Vol. 1 uit 2020 debuteerde op #1, en Medium.com verklaarde: “Dit is het soort muziek dat door de tijd reist, terwijl het uit het tijdperk waar het werd geboren wordt gehaald en er iets fris van maakt. Smerig en rauw...tijdloos en modern.”