King Solomon Hicks USA

Bio:


U begint het misschien in het snotje te hebben: ook het vernieuwde Blues Peer zit niet om een witte raaf verlegen. Een uitzonderlijke verschijning die de toekomst van de blues vertegenwoordigt. Met de hand op het hart kunnen we u beloven dat deze twintiger uit New York in die categorie zal plaatsnemen. King Solomon Hicks speelt al meer dan de helft van zijn nog jonge leven gitaar en heeft zich, door zijn talloze concerten in evenveel genres en clubs, de meest verrassende gitaarstijlen eigen gemaakt.

Hij mocht al mee op muziekcruises met Kiss en met Joe Bonamassa en speelde met iedereen van Tony Bennett tot George Thorogood, van William Bell tot John Nemeth en Blind Boy Paxton. Festivalgangers konden hem zien openen voor Jeff Beck en Ringo Starr en hij heeft intussen vier platen op zijn actief, waarop hij zijn diversiteit en zijn geweldige muzikale bagage tentoon spreidt.

Dat hij van de ene Award-ceremony in de andere terechtkomt mag dan ook nauwelijks verbazen. Kijk, als je goed genoeg bent om vijf jaar lang in B.B. King’s club te spelen, dan heb je allicht iets. Solomon heeft veel meer dan “iets”. Hij heeft het gewoon allemaal en hij wordt dan ook niet zomaar gezien als de fakkeldrager van de toekomstige generatie bluesmuzikanten. Onder geen enkel beding te missen!
Laatst op Blues Peer:


2022

Onze partners

powered by