Bio:


Hoe kun je als muziekgroep beter je vijftigste jubileum vieren, dan met een uitgebreide tournee langs concertzalen en festivalpodia? De vraag stellen is ze beantwoorden, en dus staan de oudgedienden van 10cc ook op onze affiche. 

Deze kanjers uit Manchester zorgden in de seventies voor menig oorwurm in de Lage Landen. Nadat ze hun groepsnaam omtoverden van The Hotlegs naar 10cc, lag de Benelux aan hun voeten. “Donna” haalde net niet de eerste plaats in onze charts, maar de band was wel gelanceerd. Een jaar later was er wel een nummer 1 voor “The Wall Street Shuffle”, iets wat nog eens een jaar later ei zo na overgedaan werd met “I’m Not In Love”. En de hele wereld glimlacht nu nog steeds bij "Dreadlock Holiday", toch?

Samen met drummer Paul Burgess en gitarist Rick Fenn (die al bij de band spelen sinds midden 70ties), toetsenist Keith Hayman en bassist Iain Hornal, komt leadzanger Graham Gouldman in 2022 naar Peer voor een exclusieve show waarin de band naar eigen zeggen 'alle hits en meer’ gaat vertolken. U zal dan vast begrijpen hoe het komt dat de band  in totaal ruim dertig miljoen platen verkochten. Een levende jukebox, noch min noch meer, u met graagte aangeboden door uw favoriete festival!

Laatst op Blues Peer:


2022

Onze partners

powered by