Blues Peer Logo

nieuws

 • 03|05

  Tim Easton
  Tiny Legs Tim

  Tim Easton. USA

  De Amerikaanse countryrocker Tim Easton doolt in zijn jonge jaren als rondtrekkende troubadour door de Europese metropolen. Het blijkt een geweldige leerschool te zijn. Halfweg de jaren ‘90 keert hij terug naar Ohio om er als soloartiest in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Bob Dylan te treden. Wie zijn soepel gespeelde Americana beluistert, hoort echo’s van The Band en Daniel Lanois. Met zijn hese stem en een scherpe pen grossiert Easton in stevige en intelligente countryrock- en folksongs. Hij staat een aantal malen in het voorprogramma van John Hiatt en heeft een stapel albums op zijn naam.

  Voor zijn nieuwste album, Exposition, ging hij op pad om op te nemen op muzikaal historische plekken zoals de geboorteplaatsen van Woody Guthrie en Muddy Waters.

  Wakkere wereldburger Easton gaat deze zomer weer de hort op en maakt op zondag 21 juli een tussenstop in Peer om ons zomaar vrolijk te maken. Mieters!

  Tiny Legs Tim. B

  ‘Liefhebbers van goeie blues: rep u zo snel mogelijk naar de winkel voor een exemplaar van Tiny Legs Tims geweldige nieuwe feestelijke plaat ‘Elsewhere Bound’’, waarschuwt het verzamelde Vlaamse journaille.

  De Gentse bluesmuzikant Tim De Graeve trok naar New Orleans, liet zich inspireren door de lokale jazz en funk en kwam terug met een plaat vol stomende blazers en broeierige percussie. Op de achtergrond stampt een honky-tonk piano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt sluimerende onrust.

  Tiny Legs Tim komt naar de Peerse weide om je onder te dompelen in een dampende smeltkroes van blues, soul, rumba, americana, desert blues, Louisiana swamp en Woodstock rhythm & blues. Doe jezelf een majeur plezier en wees er vrijdag 19 juli bij.

  Profiteer nu nog gedurende korte tijd van een lente-tarief en koop hier je Spring-tickets!

30th anniversary