Blues Peer Logo

nieuws

 • 20|05

  The Woodstock ’69 Revue
  Anthony Gomes

  The Woodstock ’69 Revue. B

  Dit jaar is het exact vijftig jaar geleden dat het legendarische Woodstock-festival plaatsvond. Een half miljoen mensen maakten in augustus 1969 de pelgrimstocht naar de Flower Power-weide in Bethel, New York. Artiesten als Joe Cocker, Jimi Hendrix, The Who, CCR en Neil Young maakten de Woodstock Music & Art Fair tot een mythe. Het werd het beroemdste rockfestival aller tijden.

  Op Blues Peer wordt die hippiedroom op vrijdag 19 juli opnieuw werkelijkheid met een seismografisch rockconcert van de Woodstock ’69 Revue-band met onder meer Stijn Meuris, Cedric Maes, Piet De Pessemier, Jolien Thijs, Davy Deckmijn, Jan Bas, Patrick Cuyvers en Davy Jansen.

  Of de omstandigheden – een te krap modderterrein, kilometerslange files en vrije liefde – op die van Woodstock zullen lijken, hangt volledig af van uw aanwezigheid. Oh ja, bloemen in uw haardos strekken tot aanbeveling.

  Anthony Gomes. USA

  Hoe heeft u het gitaarspel het liefst gebakken? Wijdbeens met een sausje van feedback? Of eerder met heetgebakerde riffs op een zinderend bedje van verse grooves? Dan heeft u zot veel chance want Anthony Gomes serveert ze beiden.

  Deze Canadees begon in zijn jonge tienerjaren bluesgitaar te spelen, gefascineerd als hij was door de blues van BB King, Buddy Guy en Eric Clapton. In 1998 won hij de eerste ‘Best Unsigned Blues Band’ tijdens de Buddy Guy’s Legends-wedstrijd. In 2003 werd hij artiest van het jaar bij Blues Wax Magazine. Zijn album ‘Up To zero’ werd in 2012 door verschillende bluesmagazines verkozen tot blues album van het jaar. In november 2017 won Gomes de ‘Best Musician Live Performance Award’ tijdens de European Blues Awards.

  Gomes’ authentieke stem en zijn formidabele gitaar-chops plaatsen hem ontegensprekelijk in de voorhoede van de moderne blues. En dat allemaal op zaterdag 20 juli in Peer, alweer.

  Profiteer nu nog gedurende korte tijd van een lente-tarief en koop hier je Spring-tickets!

30th anniversary