nieuws

Johnny Mars & Michael Roach (UK), Barrelhouse (NL) & Rumours, 40 years (BE)18 mei

Michael Roach & Johnny Mars (UK), beiden van Afrikaans-Amerikaanse origine, zullen op zondagmiddag 16 juli openen.

Tijdens ons eerste legendarisch bluesfestival in 1985, in Peer, speelde de Johnny Mars Band net voor Johnny Copeland en Robert Cray.

Samen met Michael Roach brengt hij een mix van acoustische country blues en elektrische bluesstijlen.De nieuwe CD (2016) van Barrelhouse (NL) “Almost There” is waarschijnlijk hun meest persoonlijke album. Niet alleen in de teksten maar ook in de songs en de manier van spelen. De variatie is groot, net als bij een live concert.

De teksten die Tineke schreef, zijn meer dan ooit de weerslag van wat ze meemaakt en heeft meegemaakt: Lonely Together, I Wish I Could Pray, Hard Feelings.

Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse. Zo sterk zelfs dat voor de opnames van hun CD alle stukken live in de studio gespeeld werden. Geen koptelefoons, geen akoestische schotten, elkaar aankijken en spelen. Het enige verschil met een optreden is dat er geen podium is met fans ervoor.

Barrelhouse, opgericht in 1974, speelde reeds op Blues Peer in 1995; ze staan er weer op zaterdag 15 juli!Op 4 februari 2017 is het exact 40 jaar geleden dat de legendarische break-up-plaat 'Rumours' het daglicht zag. Dit Fleetwood Mac-album staat vol parels als 'Go your own way', 'Don't Stop' en 'Dreams', songs die een voor een in ons collectief geheugen gegrift staan.

Rumours, 40 years (BE) neemt je op vrijdag 14 juli mee terug in de tijd, als een vlieg op de muur in The Record Plant, de legendarische studio waar dit Classic Album eind jaren ‘70 werd opgenomen.Tickets al besteld? De affiche is bijna compleet. Geniet hier nog snel van de laatste voordeeltickets!

Presentatie door Rick de Leeuw28 juni

Dit jaar is de presentator van dienst Rick de Leeuw, Nederlandse schrijver, dichter, zanger, presentator, muziekproducer en actief bezig met talrijke projecten.

Rick geraakte vooral bekend als zanger en gedreven frontman van de Amsterdamse rockgroep Tröckener Kecks, met onder meer “Met Hart en Ziel” en “Nu of nooit”, enkele van de meest bekende nummers.

Met zijn typische geestdrift en woordrijke presentatiestijl zal hij op zaterdag 15 en zondag 16 juli de veertien bands aan elkaar rijgen.

Doe uw voordeel in de laatste rechte lijn naar het Bluesfestival en koop hier uw E-Tickets. Alle E-Tickets zullen te allen tijde goedkoper zijn dan tickets aan de kassa.

Jethro Tull headliner!30 mei

Met de toevoeging van de Britse band Jethro Tull op zondag 16 juli, en de nog twee resterende bands Walter Broes & the Mercenaries (BE) en The King (A) Live (BE), is de affiche van Blues Peer 2017 compleet, en starten meteen ook de definitieve voorverkoopprijzen.


Jethro Tull (UK) is één van de grootste iconen binnen de Britse muziekgeschiedenis.

Precies 50 jaar geleden ontstond deze band met de blues als rode draad. Hun stijl evolueerde doorheen de jaren en maakte hen daardoor zo typisch. Ze brachten meer dan 40 albums uit en verkochten er wereldwijd meer dan 60 miljoen. Doorheen de jaren deelden ze de podia met grootheden als Led Zeppelin, The Rolling Stones en Jimi Hendrix.

De band wordt nog steeds geleid door de oprichter, zanger-fluitist, Ian Anderson, samen met bandleden David Goodier, John O’Hara, Florian Opahle en Scott Hammond.

Op zondag 16/7 brengen ze o.a. hun grootste hits “Benefit”, “Aqualung” en “Thick As A Brick”.Walter Broes (BE), de godfather van de Belgische rootsmuziek, is terug.

Vier jaar na The Seatsniffers lost hij Movin’ Up, eigen songs met het beste wat de americana-scene te bieden heeft – de drive van The Cramps, de border town vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam.

Noem hem de enige Belgische gitarist-songwriter die in Texas, Californië, Arizona en New Mexico in de armen werd gesloten als de real thing.
Noem hem de man die zijn volk zijn haar leerde kammen.
Noem hem David Lynch met een Fender Telecaster. Zolang je hem maar niet retro noemt.

Het podium is voor hem en zijn band gereserveerd op zaterdag 15 juli.
Op vrijdag 14 juli katapulteert de 9-koppige liveband The King (A) Live (BE) het publiek terug naar het Las Vegas van de jaren ’70, met een groots eerbetoon aan The King.

In augustus 1977, dag op dag veertig jaar geleden, overleed Elvis Presley, de ongeëvenaarde King of Rock ’n Roll in Graceland, Memphis (USA).
Om zijn muziek én leven op gepaste wijze te eren, speelt deze tribute band een beperkt aantal optredens in 2017. Zanger Jan Bas, van o.a. Rusty Roots, zal dit feestje voorzitten!

It’s now or never…!

Canned Heat (USA), The Bros. Landreth (CAN) en James & Black (USA)11 mei

Toen Canned Heat (USA) op de legendarische festivals Monterey International Pop Music Festival (1967) en Woodstock (1969) speelden, waren nummers zoals ‘On The Road Again’ en ‘Going Up The Country’ reeds superhits. Tot op heden krijgen deze nog steeds veel airplay.

De kern van Canned Heat wordt gevormd door de twee oorspronkelijke leden: Fito de la Parra en Larry Taylor.

Blues Peer is zeer vereerd dat we deze Kings of the Boogie, na 7 jaar, nog eens van dichtbij kunnen meemaken op zondag 16 juli!

“Don’t forget to boogie!”


Zevenentwintig jaar. Vier bandleden. Twee broers. Eén album. The Bros. Landreth (CAN) is een Canadese alternatieve country- en folkgroep gevormd door de broers Joey en David Landreth in 2013. Twee jaar later brengen ze hun debuutalbum Let It Lie uit, waarmee ze meteen datzelfde jaar de Juno Award voor Roots & Traditional Album Of The year – Group ontvangen.De typische stem van Joey doet ons sterk denken aan Lowell George. Zalig!

“Put Govt. Mule and Little Feat in a blender, add 2 shots of Patron, and a splash of good ol’ leaded gas an’ you got some Bros. Landreth.” Bruce Ladan – CBC

Deze beloftevolle Canadese band wordt op de festivalweide losgelaten op zondag 16/7


Het Amerikaans duo James & Black (USA) betitelt hun muzikale creatie met “Guerilla Soul”.

Guerilla Soul staat voor een mix van New Orleans Soul, R & B en hedendaags hiphop. De stem van Bruce James doet onmiddellijk denken aan de grauwe stem van Tom Waits.

Momenteel wordt hun tweede cd afgewerkt die in de zomer zal verschijnen. Tijdens hun Europese tournee laten ze zich omringen door een aantal Belgische topmuzikanten van oa Selah Sue.

Op vrijdag 14 juli geven ze op Blues Peer het startschot van deze Europese tournee. Let’s party!


Tickets al besteld? Het zijn de laatste dagen van de Vroege Vogel-actie. Profiteer nu nog snel van de voordeeltickets! Bestel hier je tickets!

Jon Cleary (USA) & SaRon Crenshaw (USA)27 april

Jon Cleary (USA) een muzikant uit het Engelse Kent, besloot 35 jaar geleden om in New Orleans te gaan wonen. Onder invloed van o.a. Dr. John, Professor Longhair, Allen Toussaint, werd hij een meester in de New Orleans Funk. In 2008 bespeelde hij het Peers publiek met een onvergetelijk concert.

Ondertussen verliet hij Bonnie Raitts begeleidingsband om zich ten volle voor zijn eigen muziek te geven. Dit jaar zal hij op zaterdag 15/7 met zijn 4-koppige band de etnische folkmuziek van New Orleans, met name funk, op het Peers podium brengen. Het zal een heus NOLA-feestje worden!


SaRon Crenshaw (USA) leerde in New Jersey gitaar spelen op tienjarige leeftijd. Hij deelde verscheidene podia met talentvolle artiesten zoals Lee Fields, Roy Roberts, Denise Lasalle, Bobby Rush, Jessie James, Tyrone Davis en Chuck Roberson. Sarons grote liefde, de Blues, werd hem ingefluisterd door o.a. BB King, Albert King, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy. SaRon bespeelt een Gibson “Lucille”, ondertekend door zijn grote idool BB King.

Saron is een krachtige entertainer, met een typerend stemgeluid die op zondag 16/7 garant zal staan voor een aantal meezingers en een sfeervolle show!

The Blind Boys of Alabama (USA) & Winterland ’76 (B)12 april

The Blind Boys of Alabama (USA) treden reeds vele decennia lang wereldwijd op met hun inspirerende rootsmuziek van gospel en blues. De achtkoppige band, waaronder vier blinde zangers, passeerden reeds op Blues Peer, 25 jaar geleden. Vanaf de jaren vijftig boekten ze successen dankzij hun uniek gospelgeluid en hun verbondenheid met Martin Luther King en zijn strijd voor de gelijkberechtiging van de zwarten.

The Blind Boys zijn vereeuwigd in de “Gospel Music Hall of Fame”, tourden doorheen alle continenten en waren zelfs regelmatige gasten op het Witte Huis.

The Blind Boys of Alabama staan geprogrammeerd op zaterdag 15 juli.


winterland

Winterland ’76 (A Tribute to the Music of The Band) ; op 25 november 1976 betrad de legendarische groep The Band voor de laatste maal het podium in hun originele bezetting. De iconische zaal Winterland was het decor voor een spectaculaire show met de toepasselijke naam “The Last Waltz”.

Vele bevriende muzikanten zoals Bob Dylan, Neil Young, Joni Michell en Van Morrison kwamen een nummer meezingen, en niemand minder dan Martin Scorsese filmde heel het gebeuren, en maakte er een film van die algemeen wordt beschouwd als een van de beste concertregistraties ooit.

Het is nu meer dan veertig jaar geleden dat deze magische avond plaatsvond, maar de erfenis van The Band zindert nog steeds door in het hedendaagse muzikale landschap. Een stel Vlaamse muzikanten met Bandbloed in de aderen vond het dan ook het geknipte moment voor een passend eerbetoon aan deze unieke groep. De officiële aftrap gebeurde op 25 november vorig jaar in de AB Club in Brussel. Het werd een gedenkwaardig feestje met tal van Belgische gastmuzikanten die de historische concertavond van ’76 terug tot leven wekten, en een publiek dat uit volle borst meezong.

Winterland ’76 is geen covergroep; het is een tribute, hetgeen betekent dat de muziek en het typerende speelplezier terug tot leven worden gebracht met een geheel eigen karakter. Het zestal blijft trouw aan de oorspronkelijke bezetting en brengt een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat The Band ons heeft nagelaten. Kom u zelf vergewissen op vrijdag 14 juli!

Mike Zito (USA) & The Red Devils (USA)5 april

Mike Zito (USA) en The Red Devils (USA) worden aan de Blues Peer-affiche toegevoegd

Mike Zito (USA) werd in de afgelopen tien jaar vereerd met talrijke “Blues Music Awards”. Dit jaar werd hij genomineerd voor de “Contemporary Blues Male Artist Award” en de ”Rock Blues Album Award”. Zijn twaalfde album “Make Blues No War” (2016) is een meer dan voldoende reden om hem terug naar Blues Peer te halen. Mike Zito is o.a. medestichter van de superband Royal Southern Brotherhood en een vaak gevraagd producer. Op zondag vertolkt hij voor ons zijn liefde voor het leven en de zoektocht naar geluk via zijn unieke gitaar- en zangwerk.

reddevils

kingking

25 jaar na het uitbrengen van hun meeslepende live-album “King King” besluiten The Red Devils (USA) om terug met hun originele band naar Europa af te zakken. Ook wij willen deze reünie niet zomaar aan ons podium laten voorbijgaan. De band, geboren uit The Blasters, met Bill Bateman, Paul Size, Jonny Ray Bartel en Mike Flanigin werd uitgebreid met de Nederlandse Big Pete die het inspirerende harpspel van de in 1998 overleden Lester Butler voor zijn rekening zal nemen. “The Red Devils return to Europe” staan op Blues Peer voor een exclusief Belgisch optreden, op zaterdag 15 juli.

Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra (UK) en The Magpie Salute (USA)29 maart

Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra (UK) & The Magpie Salute (USA) worden aan de Blues Peer-affiche toegevoegd voor zondag 16/7

Bijna tien jaar geleden bouwde Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra (UK) een heus feest in Peer. Deze knappe componist, pianist, bandleider en bekende Engelse TV-personaliteit wordt dit jaar voor een exclusief zomerconcert overgevlogen uit het Verenigd Koninkrijk. Samen met grootheden als Gilson Lavis, Ruby Turner, Louise Marshall & Beth Rowley zal hij op zondag met 21 muzikanten het podium vullen.

Achter de naam The Magpie Salute (USA) zit heel wat verborgen.Deze zeer recente topband met een aantal niet van de minste oudbekenden, brengt gitarist Rich Robinson, medeoprichter van The Black Crowes met twee andere sleutelfiguren van The Crowes, gitarist Marc Ford en bassist Sven Pipien, samen. Voeg aan dit drietal nog de alom bekende drummer Joe Magistro, de getalenteerde gitarist Nico Bereciartua, leadzanger John Hogg, voormalig zingend bandlid van The Crowes Charity White en als backings Adrien Reju en Katrine Ottosen toe en een superband is geboren. The Magpie Salute staan op zondag geprogrammeerd voor een exclusief Belgisch concert.

magpiesalute

TICKETS AL BESTELD? Doe nu nog uw voordeel met de aankoop van de diverse tickets in de ‘vroege vogel’-actie!

In de komende weken worden nog meerdere optredende bands aangekondigd via deze website en onze nieuwsbrief. In de loop van mei is de affiche compleet en kijken we weer uit naar een verkwikkend Bluesweekend in juli.

ZZ TOP headliner en ‘vroege vogel’-tickets2 maart

Met fierheid mogen we de komst van de legendarische bluesrockband ZZ TOP op zaterdag 15 juli aankondigen. De Texaanse band, als trio reeds 47 jaar in originele bezetting, zal afzakken naar Blues Peer voor een exclusief concert in België. Deze eerste aankondiging is het startschot voor de 18 bands die in het weekend van 14-15-16 juli zullen aantreden op Blues Peer.

Doe deze maand hier uw voordeel met de aankoop van de diverse tickets in de ‘vroege vogel’-actie!

In de komende weken worden nog meerdere optredende bands aangekondigd via deze website en onze nieuwsbrief. In de loop van mei is de affiche compleet en kijken we weer uit naar een verkwikkend Bluesweekend in juli.

Winnaars Meet & Greet2 februari

Na de succesvolle Op = Op actie van afgelopen najaar 2016 kunnen wij de volgende 10 genomineerden voor een meet & greet bekend maken. De winnaars zullen deze maand gecontacteerd worden voor verdere info en praktische afspraken.

 • Jan Dirk Löffler, Dieburg (D)
 • Jaak Coolen, Maaseik (B)
 • Pierre Heurkens, Boxmeer (NL)
 • Ludo Verschueren, Stabroek (B)
 • Liselotte De Mey, Heverlee (B)
 • Nicole Benoot, Snellegem (B)
 • André Komorniczak, Recquignies (FR)
 • Karel Beckschebe, Venlo (NL)
 • Rebecca De Meyer, Wontergem-Deinze (B)
 • Robert Verheyen, Merelbeke (B)

Proficiat aan de winnaars!

OP=OP actie gestopt21 december

Alle voorziene weekend tickets (publiek en backstage) voor Blues Peer 2017 aan extra-voordelig tarief zijn momenteel de deur uit.

Het is nu wachten op de Vroege Vogel-actie vanaf begin februari 2017, samen met de bekendmaking van de eerste headliners van de 33ste editie van Blues Peer.

De winnaars van de meet-and-greet -actie worden in de loop van januari 2017 bekend gemaakt op deze website en persoonlijk gecontacteerd.

Raadpleeg regelmatig onze website voor meer informatie!

Verder prettige kerstdagen, een gezellige en veilige jaarwisseling, en een super bluesy 2017 gewenst.

OP=OP Backstage Combi Tickets uitverkocht!25 november

De Combi Weekend Backstage Tickets van de OP=OP-actie zijn uitverkocht! Voor de verdere aankoop van deze tickets is het wachten op de Vroege Vogel-actie in februari 2017. Hou de website in de gaten voor verdere mededelingen en acties.

Combi Weekend Tickets zijn wel nog steeds beschikbaar binnen de OP=OP-actie. Na het afsluiten van de verkoop van deze Combi Weekend Tickets worden de winnaars van de ‘meet-and-greet’ bekend gemaakt.

OP=OP ticketactie!3 november

Op donderdag 10 november om 10u. starten we met een online OP=OP ticketactie. Er zijn 600 Combi Tickets aan voordelig tarief beschikbaar:

 • 450 Combi Weekend Tickets
  € 156,-
 • 150 Combi Backstage* Tickets
  € 271,-

Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving.

Bovendien zullen 10 snelle beslissers door loting uitgenodigd worden voor een meet-and-greet met één van de artiesten!

Het aanbod is beperkt. De online verkoop stopt zodra de eerste 600 festivalbezoekers hun Combi Ticket geboekt hebben.

Hou onze website in de gaten voor andere ticketacties. Stay tuned en doe je voordeel!

 

 

* Wat is Backstage:

 • Een Backstageticket geeft recht op alle faciliteiten voor het normale publiek (toegang tot het festivalterrein en gebruik van alle aanwezige diensten). Daarenboven beschikt de backstagehouder over een supplementaire service: toegang tot de backstagearea, backstagerestaurant, bistro-café, buitenterras, gratis sanitaire voorzieningen. De backstagearea is rechtstreeks verbonden met de festivaltent
 • Aanmelding via aparte toegang Backstage
 • Gratis Backstageparking.

VRT-Journaal eert 80-jarige Buddy Guy20 juli

Blues Peer wordt momenteel weer afgebroken en opgeborgen tot volgend jaar.

Deze reportage van het VRT-journaal over Buddy Guy willen we jullie nog graag meegeven vooraleer wij in verlof gaan.

Tot volgend jaar!

BuddyVRT

Bedankt!19 juli

Het zit er weer op!

Blues Peer dankt alle bezoekers die afgelopen weekend weer tot één groot bluesfeest omtoverden.

Bedankt aan alle medewerkers en vrijwilligers die deze 32ste editie van Blues Peer mogelijk maakten.

Bekijk hier alvast enkele sfeerbeelden.

Tot volgend jaar!

Fotografie ©Sonja Sleurs

28300200402_52c274c747_o

27788790333_e51aa95c38_o